Plisségardiner är moderna solskydd som kombinerar de bästa egenskaperna hos både persienner och rullgardiner genom att vara enkla att manövrera och ställa in i olika lägen, samtidigt som de kan göra helt mörkt i ett rum. Är du ute efter plisségardiner i Helsingborg ska du kontakta oss!

En plisségardin kan sägas vara en vidareutveckling av persiennen. Men till skillnad mot en persienn så består en plisségardin inte av flera sammanlänkade lameller utan av ett enda stycke veckat tyg som hängs upp mellan en över- och en underlist. Den äldre beteckningen dragspelsgardin förklarar ganska väl vad det handlar om.

Plisségardinen sitter stadigt i sina lister och de snören som löper genom tyget, och kan hissas både uppifrån och ner och nerifrån och upp. Det gör att man enkelt kan täcka precis den del av fönstret man önskar, och det är dessutom möjligt att sätta upp plisségardinen i lutande fönster, som ett takfönster till exempel.

Ett populärt solskyddPlisségardiner Helsingborg

Plisségardiner har ökat enormt mycket i popularitet på senare år, och många väljer att ersätta sina gamla persienner med plisségardiner, framför allt i rum där man har högre krav på solskyddens utseende. En plisségardin har ett mer exklusivt utseende än en persienn, och är tack vare det stora utbudet av vävar lättare att skräddarsy för att passa rumme i stort.

En plisségardin fungerar även utmärkt som ersättare för en rullgardin i sovrummet. Med en plisségardin med dubbla vävar, en så kallad Duette, släpper man inte in något ljus överhuvudtaget. Plisségardinen har också den fördelen att den blir nästintill osynlig i upphissat läge.

Flexibel manövrering

Plisségardinen hör till de solskydd som är lättast att manövrera och som ger störst möjligheter att påverka ljusinstrålningen. Eftersom tyget kan dras ihop och fås att täcka precis den del av fönstret man vill kan man till exempel välja att bara skymma det direkta solljuset på ansiktet när man sitter och läser på sin inglasade balkong eller i sitt vardagsrum. Man kan också välja att bara täcka nedre delen av fönstret för att förhindra insyn om man bor på nedre botten.

En plisségardin kan enkelt manövreras för hand, men kan också förses med motor och styras med en fjärrkontroll eller via sensorer. För fönster som sitter svåråtkomligt, som ett takfönster, är detta en perfekt lösning.

Många monteringsmöjligheter

En plisségardin kan monteras direkt på en glasyta, i själva fönsterbågen eller i fönsterkarmen. Den sitter stadigt och fladdrar inte i vinden som en persienn. Till skillnad från en persienn så släpper den heller inte igenom något ljus utmed kanterna utan täcker hela fönstret, vilket också gör att den kan användas som mörkläggningsgardin.

Vi erbjuder montering av dina plisségardiner i Helsingborg, Ängelholm, Höganäs och Landskrona i samband med leverans.

Vi hjälper dig hitta rätt plisségardin

Med plisségardiner ger du ditt hem en lite modernare känsla, samtidigt som du får kvalitativa solskydd som fyller många funktioner. Om du vill beställa plisségardiner är det bara att kontakta oss så kommer vi på ett kostnadsfritt besök, tittar på förutsättningarna och berättar vad vi kan erbjuda.

Naturligtvis är du också varmt välkommen till våra lokaler på Väla Norra i Helsingborg för att se vårt utbud av plisségardiner och andra solskydd.

Kontakta oss i kontaktformuläret nedan eller ring oss på 042-26 34 00

kontakt

Skicka ett meddelande


  Hos oss på Solar Blinds får du alltid kunnig och professionell hjälp samt ett personligt bemötande. Därför erbjuder vi också kostnadsfria hembesök, då vi hjälper dig att mäta och kontrollera förutsättningarna på plats så att allt blir precis så bra som du har tänkt dig när du väl får ditt nya solskydd. Vi gör hembesök i hela Helsingborgskommun och även till Ängelholm, Landskrona och Höganäs. Kontakta oss så bokar vi en tid. Vill du kan vi också hjälpa till med tjänster som montering av solskydd samt bortforsling av avfall och emballage när solskyddet är monterat.

  Här finns vi

  Kanongatan 159
  254 67
  Helsingborg

  Kvarngatan 20 (Happy Homes)
  285 31
  Markaryd

  Kontaktuppgifter

  042-26 34 00
  info@solarblinds.se

  Länkar

  Copyright © 2024 Solar Blinds
  Add to cart