När det kommer till att välja rätt solskydd för ditt hem kan det vara svårt att veta vilket alternativ som passar bäst för dina behov. Två populära val är persienner och markiser, och båda har sina egna unika fördelar och nackdelar. Vi tar en kik på både och så du kan göra ett val som passar dig bäst.

Fördelar med persienner

Flexibilitet: Persienner erbjuder en hög grad av flexibilitet när det gäller ljusreglering. Du kan enkelt justera lamellerna för att släppa in mer eller mindre ljus.
Inomhusinstallation: Eftersom persienner installeras inomhus, påverkas de inte av väderförhållanden och kräver mindre underhåll.
Kostnadseffektiva: Persienner är ofta billigare än markiser, vilket gör dem till ett kostnadseffektivt alternativ för många hushåll.
Mångsidighet: Finns i en mängd olika material, färger och stilar, vilket gör det enkelt att hitta en design som matchar din inredning.

Nackdelar med persienner

Begränsat skydd: Persienner erbjuder inte samma nivå av skydd mot direkt solljus som markiser. De kan låta värme tränga in i rummet, vilket kan öka rumstemperaturen. 
Estetisk påverkan: Persienner syns från insidan men påverkar inte husets yttre utseende lika mycket som markiser, vilket kan vara en nackdel om du vill förbättra fasadens estetiska värde.
Städning och underhåll: Persienner samlar lätt damm och kan vara svåra att rengöra, särskilt om lamellerna är smala.

Fördelar med markiser

Effektivt solskydd: Markiser blockerar effektivt direkt solljus innan det når fönstren, vilket hjälper till att hålla inomhustemperaturen sval och behaglig.
Energibesparing: Genom att hålla huset svalare på sommaren kan markiser minska behovet av luftkonditionering och därmed sänka energikostnaderna.
Estetisk förbättring: Markiser kan förbättra utseendet på ditt hus exteriört och ge en charmig, klassisk touch.
Mångsidiga användningsområden: Förutom fönsterskydd kan markiser användas över terrasser, uteplatser och balkonger för att skapa skuggade utomhusområden.

Nackdelar med markiser

Kostnad: Markiser är generellt dyrare än persienner, både vad gäller inköp och installation.
Underhåll: Eftersom markiser är exponerade för väder och vind kräver de regelbundet underhåll och rengöring för att hålla sig i gott skick.
Permanent installation: Markiser är fasta installationer som kräver professionell montering, vilket kan vara mindre flexibelt än persienner som kan installeras och tas bort enkelt.

Slutsats

Både persienner och markiser har sina fördelar och nackdelar beroende på dina specifika behov och förutsättningar. Persienner är ett utmärkt val för inomhusflexibilitet och kostnadseffektivitet, medan markiser erbjuder överlägset solskydd och energibesparingar.

Har du fortfarande svårt att bestämma dig så tveka inte på att höra av er. Vi erbjuder kostnadsfria besök och rådgivning för att du ska bli så nöjd som möjligt.


Kontakta oss i kontaktformuläret nedan eller ring oss på 042-26 34 00

kontakt

Skicka ett meddelande


  Hos oss på Solar Blinds får du alltid kunnig och professionell hjälp samt ett personligt bemötande. Därför erbjuder vi också kostnadsfria hembesök, då vi hjälper dig att mäta och kontrollera förutsättningarna på plats så att allt blir precis så bra som du har tänkt dig när du väl får ditt nya solskydd. Vi gör hembesök i hela Helsingborgskommun och även till Ängelholm, Landskrona och Höganäs. Kontakta oss så bokar vi en tid. Vill du kan vi också hjälpa till med tjänster som montering av solskydd samt bortforsling av avfall och emballage när solskyddet är monterat.

  Här finns vi

  Kanongatan 159
  254 67
  Helsingborg

  Kvarngatan 20 (Happy Homes)
  285 31
  Markaryd

  Kontaktuppgifter

  042-26 34 00
  info@solarblinds.se

  Länkar

  Copyright © 2024 Solar Blinds
  Add to cart