Lamellgardiner är det perfekta solskyddet för större fönsterpartier och uterum som inglasade verandor. Men med sitt eleganta utseende och sin enkla manövrering passar en lamellgardin utmärkt även i mindre fönster. Letar du lamellgardiner i Helsingborg är det oss du ska kontakta.

En lamellgardin kan kanske bäst beskrivas som en persienn på tvären. Den består av en serie sammankopplade vertikala lameller som vinklas på samma sätt som en persienn för att reglera ljusinsläppet. Genom att lamellerna hänger lodrätt så minskar belastningen på konstruktionen, vilket tillåter både bredare lameller och att man kan tillverka väldigt stora lamellgardiner som ändå blir hållbara och lättmanövrerade. 

Hos oss kan du köpa lamellgardiner med en maxbredd och maxhöjd på fem meter, vilket räcker bra till de flesta fönsterpartier. Har du glaspartier som är större än så är det bara att sätta upp två gardiner.

Maximal kontroll över ljusinsläppetlamellgardiner helsingborg

En lamellgardin gör det enkelt att få kontroll över ljusinsläppet, och de vertikala lamellerna ger ett vackert ljus i rummet. Du kan välja mellan att manövrera dina lamellgardiner för hand med lina och vridstång eller att motorisera dem. Det senare är ett mycket bekvämt alternativ eftersom du kan styra ljusinsläppet med en fjärrkontroll, eller till och med koppla sensorer till motorn som känner av när solljuset blir för starkt och vinklar lamellerna automatiskt.

Beroende på hur mörkt du vill kunna få det i rummet kan du välja mellan vävar med olika grader av transparens, från screentyger som släpper in relativt mycket ljus, till helt täta vävar som effektivt stänger ute solstrålarna.

Lamellgardiner för alla fönsterstorlekar

Vi kan tillverka lamellgardiner för alla fönsterstorlekar, från små fönster och upp till 5 gånger 5 meter stora. För större fönsterpartier, kontor eller uterum rekommenderar vi att man sätter upp flera lamellgardiner, vilka också kan motoriseras och förses med synkroniserad styrning.

Vi erbjuder kostnadsfria hembesök, där vi mäter upp era glasytor och hjälper er hitta rätt lamellgardin för era behov. Vi besöker privatpersoner och företag i Helsingborg, Ängelholm, Laholm och Landskrona utan kostnad.

Breda eller smala lameller?

Vi erbjuder lameller i två bredder, 89 mm och 127 mm. Generellt kan man säga att ju större yta gardinen ska täcka, desto bättre brukar det passa med breda lameller, men som med det mesta inom inredning så är det i slutändan förstås din personliga smak som avgör. Ur funktionell synpunkt har det i princip ingen betydelse vilken bredd du har på lamellerna.

Stort utbud av vävar

När du köper din lamellgardin hos oss kan du välja mellan ca 250 olika vävar med olika färg och transparens. Du har med andra ord stora möjligheter att ge dina gardiner ett utseende som harmonierar med din inredning och dina krav på ljusinsläpp. 

Med vår långa erfarenhet av lamellgardiner och andra solskydd har vi bra koll på vad som brukar fungera bra och kommer gärna med rekommendationer utifrån hur det ser ut hemma hos dig eller på ditt kontor. Vi hjälper dig även med montering och det tekniska kring motorstyrning, automatisering och så vidare. Hör av dig idag för ett kostnadsfritt hembesök!

 

Kontakta oss i kontaktformuläret nedan eller ring oss på 042-26 34 00

kontakt

Skicka ett meddelande


  Hos oss på Solar Blinds får du alltid kunnig och professionell hjälp samt ett personligt bemötande. Därför erbjuder vi också kostnadsfria hembesök, då vi hjälper dig att mäta och kontrollera förutsättningarna på plats så att allt blir precis så bra som du har tänkt dig när du väl får ditt nya solskydd. Vi gör hembesök i hela Helsingborgskommun och även till Ängelholm, Landskrona och Höganäs. Kontakta oss så bokar vi en tid. Vill du kan vi också hjälpa till med tjänster som montering av solskydd samt bortforsling av avfall och emballage när solskyddet är monterat.

  Här finns vi

  Kanongatan 159
  254 67
  Helsingborg

  Kvarngatan 20 (Happy Homes)
  285 31
  Markaryd

  Kontaktuppgifter

  042-26 34 00
  info@solarblinds.se

  Länkar

  Copyright © 2024 Solar Blinds
  Add to cart