En fönstermarkis är ett effektivt solskydd som dessutom pryder sin plats på fasaden. Med rätt fönstermarkis får du ett skönare inomhusklimat, sänker dina energikostnader och ger dessutom ditt hus ett trevligare utseende. Hos oss i Helsingborg hittar du snygga fönstermarkiser av hög kvalitet.

Att välja ett utvändigt solskydd som en fönstermarkis ger många fördelar. För det första skärmar en markis av solens strålar redan innan de når fönstret och ingen värme släpps alltså igenom, som ju fallet är med invändiga solskydd som persienner eller gardiner. Men en markis skyddar inte bara mot värme, utan hjälp faktiskt också till att isolera huset mot kyla på vintern, då den lagrar den solvärme som tränger in mellan markisen och fönstret. Slutligen skyddar också en markis effektivt din inredning från solljus och förhindrar att de bleks.

Fönstermarkiser från HestraFönstermarkis Helsingborg

Vi säljer, levererar och monterar fönstermarkiser från det svenska företaget Hestra, en klassisk tillverkare av högkvalitativa solskydd. Beroende på storleken på ditt hus, butik eller restaurang kan du välja mellan tre olika typer av fönstermarkiser. Efter att du valt grundmodell bestämmer du sedan själv utseendet på din markis genom att välja mellan en rad vävar i olika mönster och färger.

Vad gäller manövreringen kan du välja mellan utvändig och invändig manövrering med Teryleneband, vevmanövrering eller att motorisera markisen. En markis med motorstyrning kan manövreras med fjärrkontroll, men också förses med sensorer med sol och vindautomation. Vi brukar rekommendera motorisering eftersom det inte bara är en bekväm lösning utan också minskar slitaget på markisväven och gör att markisen håller längre.

Markiser ger liv åt fasaden

Fönstermarkiser är ett klassiskt solskydd som använts i olika former ända sedan antiken. Många hus förses med markiser redan på ritbordsstadiet och är helt enkelt en arkitektonisk detalj bland andra. Det är tydligt att markiser inte bara är funktionella solskydd utan även viktiga för det estetiska intrycket av ett hus.

Därför ska man vara noggrann när man väljer sina fönstermarkiser, och se till att de verkligen passar in på fasaden och går i linje med husets stil. Vi brukar säga att det finns en fönstermarkis till varje fönster, och det är vårt mål med varje försäljning att hjälpa kunden att hitta precis rätt markis till sin bostad, sin butik eller restaurang. 

Många typer av fönstermarkiser

Förutom de klassiska fallarmsmarkiserna från Hestra hittar du även korgmarkiser, screenmarkiser och så kallade markisoletter i vårt sortiment. Markiser med tydlig karaktär och med olika funktioner som kan passa bra i olika sammanhang. Exempelvis korgmarkiser är ju klassiska till butiks- och restaurangfönster, men kan även pryda sin plats på en äldre villagavel. Markisoletten, som både är ett vertikalt och ett utskjutande solskydd, passar utmärkt för höga fönster och den diskreta screenmarkisen skyddar mot solen samtidigt som den inte hindrar utsikten.

Letar du efter fönstermarkiser till din bostad, kontor, butik eller restaurang ska du göra ett besök hos oss i Helsingborg och ta en titt på vårt stora utbud. Här hittar du inspiration och tekniska lösningar och vi hjälper dig genom att svara på frågor och presentera alternativ. Vi kan också göra ett kostnadsfritt hembesök och titta på dina unika förutsättningar för att kunna hjälpa dig på bästa sätt. Välkommen att höra av dig när du vill köpa fönstermarkiser i Helsingborg!

Kontakta oss i kontaktformuläret nedan eller ring oss på 042-26 34 00

kontakt

Skicka ett meddelande


  Hos oss på Solar Blinds får du alltid kunnig och professionell hjälp samt ett personligt bemötande. Därför erbjuder vi också kostnadsfria hembesök, då vi hjälper dig att mäta och kontrollera förutsättningarna på plats så att allt blir precis så bra som du har tänkt dig när du väl får ditt nya solskydd. Vi gör hembesök i hela Helsingborgskommun och även till Ängelholm, Landskrona och Höganäs. Kontakta oss så bokar vi en tid. Vill du kan vi också hjälpa till med tjänster som montering av solskydd samt bortforsling av avfall och emballage när solskyddet är monterat.

  Här finns vi

  Kanongatan 159
  254 67
  Helsingborg

  Kvarngatan 20 (Happy Homes)
  285 31
  Markaryd

  Kontaktuppgifter

  042-26 34 00
  info@solarblinds.se

  Länkar

  Copyright © 2024 Solar Blinds
  Add to cart